Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.

Podsetivši da, prema pokrajinskom Statutu, predstavništvo Vojvodine u Briselu može da bude otvoreno isključivo uz saglasnost republičke vlade, Sedlarevićeva je na sednici Odbora pokrajinske skupštine za evropske integracije i međuregionalnu saradnju istakla da očekuje da će to odobrenje uskoro biti dato.

"Verujem u dobru volju kako pokrajinske administracije tako i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koji je obećao da će briselska kancelarija Vojvodine biti otvorena početkom ove godine " rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 22. 03. 2011.)




Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Žene u politici u Srbiji vrede jednako kao i muškarci

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je danas ponovo poslanike Narodne skupštine republike Srbije da podrže amandman kojim se obezbeđuje 30 odsto žena u republičkom parlamentu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.
Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook