Sramota je što je budžet Beograda duplo veći od budžeta Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 08. 2022. | Komentara: 0

Sramota je što je budžet Beograda duplo veći od budžeta Vojvodine

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine su protiv drugog rebalansa budžeta AP Vojvodine za 2022. godinu, rekao je poslanik LSV u Skupštini APV Saša Šućurović. On je istakao da je za pohvalu što će posle ovog rebalansa pokrajinski budžet biti rekordnih 95 milijardi dinara, ali da je istovremeno budžet Grada Beograda duplo veći. On je naveo da su 2008. godine budžeti APV i Beograda bili skoro iste visine.

LSV

- To nam govori da se mi razvijamo kao pokrajina, a da se Beograd duplo više razvija nego mi. Moramo stati tome, jer moramo ubrzati razvoj pokrajine. Jedino rešenje je da vratimo ono što Vojvodini pripada, tj. da se zajedno izborimo za Zakon o finansiranju AP Vojvodine – rekao je Šućurović.

On je pozdravio što je osnova rebalansa bolja naplata poreza i poreza na dobit i što među rashodima ima davanja za zdravstvo. Kazao je i da je dobro što se odustalo od zaduživanja kod evropskih fondova zbog povećanja energetske efikasnosti jer smatra da se taj novac može naći u neutrošenim sredstvima iz ranijih godina.

Pozdravio je i što će šest lokalnih samouprava dobiti sredstva da sredi vodosnabdevanje u svojim sredinama, ali je naglasio da to nije rešenje. 

- Rešenje će biti regionalni vodovod. Po Prostornom planu Republike Srbije AP Vojvodina treba da ima pet regionalnih vodovoda. S tih pet regionalnih vodovoda svi građani APV bi imali vodu za piće. Tu treba da se odvajaju sredstva i u tom pravcu treba da ide vodosnabdevanje građana Vojvodine – ukazao je.

Kada je u pitanju izdvajanje sredstava za sređivanje kanalske mreže kojom bi se stvorila mogućnost da se navodnjava 20.000 hektara zemljišta, Šućurović je rekao da je pitanje koliko će se paori na tu mrežu i prikačiti. 

Šućurović je istakao da su poslanici i odbornici LSV podneli inicijativu pokrajinskoj i lokalnim skuštinama za vanrednim zasedanjem, na kojem bi se razmatrala pomoć poljoprivrednicima zbog suše.

- Mislili smo da ćemo dobiti podršku da zajedno o tom problemu poljoprivrednika pričamo, da zajedno svi ovde predložimo pokrajinskoj vladi, a onda da zajedno predložimo republičkoj da dođemo do rešenja da se problemi u poljoprivredi izazvani sušom reše. Ni pokrajinska skupština i nijedna lokalna nije sazvala skupštinu da čujemo i dođemo do nekog predloga koji bi bio kvalitetan i našim poljoprivrednicima bi bilo puno bolje – kazao je on.

Istakao je Šućurović i da će 800 miliona dinara biti izdvojeno za objekte putne infrastrukture u Novom Sadu. 

- Po glavi stanovnika, Grad Novi Sad ima najveći budžet, ne samo u Vojvodini, nego u Srbiji i nije logično što odvajamo njima 800 miliona, što ne odvajamo nekoj drugoj sredini koja je dosta siromašnija i koje ima problem sa infrastrukturom – zaključio je Šućurović, dodavši da će zbog svega navedenog poslanici LSV biti protiv rebalansa.

(SzILSV, 30.08.2022)




Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook