U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

NOVI SAD – Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Pruga, 130 godina stara, između Zrenjanina i Vršca se ukida. Vojvodina je 1918. godine bila najrazvijenija što se tiče pružnog saobraćaja na teritoriji Austrougarske, a sada dozvoljavamo da se 80% te pruge uništi. Godinama se pričalo da će doći do popravke pruge i da će pruge biti stavljene u funkciju i da će samim tim postati rentabilne. Ove godine smo isto tako svedoci da će se za metro u Beogradu odvojiti četiri milijarde evra koji će stati na teret svih građane Republike Srbije, samim tim i građana Vojvodine. Ne znam da li građani Vojvodine, Zrenjanina, Vršca i drugih delova našeg Banata isto ne zaslužuju da imaju kvalitetan prevoz železnicom, a s druge strane zadužićemo ih za beogradski metro. Zbog svega toga LSV će svaki put skrenuti pažnju na propadanje koje se dešava u našoj AP Vojvodini – istakao je Šućurović tokom rasprave o o predlogu Pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd – Šid – granica Hrvatske, deonice Stara Pazova – Golubinci – Šid i železničke pruge Inđija – Golubinci.

(SzILSV, 12.02.2022)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook