Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.

Nacionalni građanski piše da su plakati uz poruku "Upravo venčani" postavljeni u okviru izložbe na otvorenom u saradnji novosadskog Muzeja savremene umetnosti s austrijskim umetnicima koji su na ovaj način hteli da pozovu na dijalog o LGBT pravima, a li i dodaje da je posrednik u ovom poslu požurio da ih postavi jer je austrijski ambasador dolazio da pogleda izložbu. Jerkova, međutim, ne veruje u to da bilbordi imaju bilo kakve veze s posetom austrijskog ambasadora.

- Pozitivna je stvar što ti bilbordi nisu postali predmet političke debate ili vandalizma i iskreno se nadam da to nije tako zato što još nisu primećeni po Novom Sadu. Ne znam da li oni postoje i u drugim gradovima, ali ne verujem da imaju veze s posetom austrijskog ambasadora - rekla ona.

(BILSV, 31.03.2011.)
Odbori LSV | Nedelja, 07. 08. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto avioni nisu gasili požar na Vršačkom bregu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da u najkraćem mogućem roku obaveste javnost o uzrocima požara koji je juče popodne zahtvatio Vršački breg.
Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook