Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.

Nacionalni građanski piše da su plakati uz poruku "Upravo venčani" postavljeni u okviru izložbe na otvorenom u saradnji novosadskog Muzeja savremene umetnosti s austrijskim umetnicima koji su na ovaj način hteli da pozovu na dijalog o LGBT pravima, a li i dodaje da je posrednik u ovom poslu požurio da ih postavi jer je austrijski ambasador dolazio da pogleda izložbu. Jerkova, međutim, ne veruje u to da bilbordi imaju bilo kakve veze s posetom austrijskog ambasadora.

- Pozitivna je stvar što ti bilbordi nisu postali predmet političke debate ili vandalizma i iskreno se nadam da to nije tako zato što još nisu primećeni po Novom Sadu. Ne znam da li oni postoje i u drugim gradovima, ali ne verujem da imaju veze s posetom austrijskog ambasadora - rekla ona.

(BILSV, 31.03.2011.)




Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook