Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

RIJEKA - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u okviru trodnevne posete Rijeci, sastao se danas sa predstavnicima tog hrvatskog grada i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje. Jovanović se sastao sa predsednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem i Miroslavom Matešićem.

Predsednica Gradskog vijeća upoznala je Jovanovića sa sastavom i strukturom vijeća i odborima koji deluju u okviru vijeća, dok je predsednik novosadskog parlamenta svoje domaćine upoznao sa radom Skupštine grada.

Tokom sastanka istaknuto je da se saradnja između dva grada do sada bazirala na kulturnoj i sportskoj saradnji, ali da se ubrzano radi i na uspostavljanju privredne saradnje. Kao dobar primer toga, istaknuto je učešće vinara riječke regije na Festivalu vina u Novom Sadu, a predstavnici Rijeke najavili su učešće i na novosadskim sajmovima, pre svih Poljoprivrednom sajmu, gde će se takođe predstaviti vinari, ribari i lovci, sa svojom ponudom u okviru turizma.

- Saradnja dva grada dobija ubrzani ritam i pored kulturne i sportske, koja se već odvija, treba da se podstakne i privredna saradnja - istakao je Jovanović.

On je kazao da "moramo pokazati dobro volju za saradnjom", napominjući da ono što spaja Rijeku i Novi Sad jeste i "osećaj za multinacionalnost, multikultularnost i multikonfesionalnost".

- Dva grada neguju različitosti i na tome možemo graditi i širiti budućnost - naveo je Jovanović.
Predsednica Gradskog vijeća kazala je da je zadatak predstavnika dva grada da "otvaraju nove mostove".

- Postoji puno toga gde možemo sarađivati a kultura i sport samo su deo toga. Pred nama je produbljivanje i podsticanje privredne saradnje - poručila je Pešić-Bukovac.
Nakon razgovora sa predstavnicima Rijeke, Jovanović se sastao i sa članovima Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz hrvatskog grada, a u okviru trodnevne posete Rijeci, predsednik novosadske Skupštine je učestovao i na 10. riječkom polumaratonu. Saradnja Novog Sada i Rijeke do sada se bazirala na saradnji kulturnih ustanova, Sterijinog pozorja i Festivala malih scena Rijeka, Srpskog narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, kao i Muzeja Grada Novog Sada i Muzeja Grada Rijeke. Početkom februara ove godine, gradonačelnici Rijeke i Novog Sada su potpisali Inicijativu za uspostavljanje prijateljske saradnje.

(BILSV, 18.04.2011.)




Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook