Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović tvrdi da zakonskih posledica neće biti ako sednica ne bude održana 1. aprila. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada, sednice se moraju održavati jednom u tri meseca, a taj rok ističe 25. aprila. Ukoliko zasedanja ne bude u tom roku, Novom Sadu sledi prinudna uprava i najverovatnije vanredni lokalni izbori. Naime, Vlada Srbije moraće da imenuje privremeno veće koje je u obavezi da raspiše izbore u roku od tri meseca, pise acionalni građanski. Pres pak navodi da predstavnici URS neće prisustvovati sednici 1. aprila ukoliko se ne pokrene procedura za vraćanje mandata Vere Kopicl, a Aleksandar Jovanović za taj list kaže da se pitanje spornih mandata neće naći na dnevnom redu naredne sednice parlamenta.

- Dnevni red je usvojen i ne mogu se dodavati nove tačke, poput prestanka mandata ili postavljanja novog odbornika, a to ne može ni da se razmatra jer je jasno ds mandat pripada odbornici " istakao je Jovanović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook