Kolar: Parkiranje gorući problem, uz javne garaže potrebni i depo parkinzi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 09. 04. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Parkiranje gorući problem, uz javne garaže potrebni i depo parkinzi

NOVI SAD - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar kaže da je parkiranje jedan od gorućih problema u gradu koji hitno mora da se uredi. Dodaje da je svestan da za to nema jednostavnog rešenja. Kako kaže, ne treba samo širiti zone naplate, niti bi trebalo samo da se grade garaže. Potrebno je da se pronađe kombinacija različitih rešenja koja su primenjena u evropskim gradovima koji su slični Novom Sadu.

LSV

- Sigurno je da je gradu od gotovo pola miliona stanovnika potrebno da ima javne garaže, kao što je potrebno i da se reši pitanje stanarskih kartica u stambenim blokovima u kojima ima parking zona. Konačno, sve ovo nije „zakucano“ i ako se neko zoniranje ne pokaže kao dobro, uvek može da se promeni ili ukine. Dakle, treba tražiti pravo rešenje koje svima odgovara. Takođe, stav novosadskih ligaša je i da je potrebno da se naprave „depo parkinzi“ na prilazima gradu. Svaki značajniji prilaz bi imao taj besplatan parking i bio bi povezan posebnom linijom gradskom prevoza sa centrom, uz dva-tri manja stajališta, pri čemu bi cena karte za bus bila u visini cene parkiranja u centru - predlaže Kolar u izjavu za 021.rs.

Po njegovim rečima, pažnja bi trebalo da se obrati i na mešovite zone, u kojima postoje i stambeni i poslovni objekti kako ne bi dolazilo do parkiranja poslovnih vozila na stanarske parkinge. To bi se postiglo rigoroznom kontrolom, ali i obezbeđivanjem objektivne količine mesta za poslovna vozila, a svaka firma bi za svoje radnike, koji dolaze vlastitim automobilima, morala da im obezbedi parkiranje na javnim parkinzima ili u javnim garažama.

(SzILSV, 09.04.2023)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook