Kostreš: Evropa nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Evropa nema alternativu

Novi Sad, 07. jul 2022 - LSV sa žaljenjem obaveštava javnost da je vlast SNS-a juče i zvanično obustavila proces pridruživanja naše zemlje Evropskoj uniji. 

LSV

Naime, posle odbijanja Vlade Srbije da se, posle agresije na Ukrajinu, pridruži jedinstvenoj evropskoj osudi toga čina i da se svrsta na stranu slobode i demokratije – stigao je odgovor u vidu posete nemačkoj kancelara Šolca. Prvi put kancelar najmoćnije države u EU je kao uslov za pridruživanje Srbije sankcijama naveo i neophodnost priznanja Kosova.

Kao i u vreme režima Slobodana Miloševića tokom 1990-ih, kada je vlast u Beogradu propuštala šanse za dogovor i inatila se čitavom demokratskom svetu, dobijajući sve teže uslove za Srbiju, tako je i danas. Naprednjački režim je svojom politikom doveo do najtežih uslova za pridruživanje naše zemlje EU. Podrškom Putinu, ispisivanjem slova „Z“, kao simbola ubijanja ukrajinskih civila, po Novom Sadu, naprednjačka vlast svakim danom gura Srbiju u novu izolaciju.

Nakon što je Evropski parlament u svojoj rezoluciji juče postavio jasne okvire Srbiji za pridruživanje, Aleksandar Vučić je u ime vlasti u Beogradu odbacio oba evropska uslova. Pošto EU ne želi da se pridruži Srbiji, već Srbija Uniji, LSV pita da li ovo i zvanično znači kraj procesa pridruživanja Srbije Evropi.

Zahtevamo od režima SNS-a da bez odlaganja jasno svrsta Srbiju na stranu svih demokratskih država Evrope i sveta i zavede sancije Rusiji. Tražimo i da se prekine blokada pregovora sa Kosovom i huškanje na novi sukob kako bi se briselski dijalog nastavio u interesu i Srbije i Kosova. Srbija nema ni potencijala, ni snage za još jedan veliki sukob sa demokratskim svetom i još jedno padanje u bedu i izolaciju.

Generalni sekretar LSV
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook