Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

Novi Sad, 9. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje noćašnji napad na Omladinski centar CK13 i kafe Crni ovan u Novom Sadu.

LSV

Prilikom ovog napada, bačena je i zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i tako jasno upućena politička poruka aktivistima ova dva mesta, koji već godinama baštine vrednosti antifašizma, građanskog društva i alternativne kulture.

Najnoviji napad neofašista nije slučajno izvršen na Dan pobede, već je izabran sa namerom zastrašivanja građana koji se ne slažu sa nasiljem i mržnjom.

Bojan Kostreš, predsednik LSV tim povodom je izjavio: „Ko gazi zastavu Vojvodine, taj gazi i Ustav Srbije. Ko danas gazi zastavu sutra će gaziti ljude. Ko ne voli Vojvodinu, ne voli ni Srbiju. Vojvođanke i Vojvođani ne pristaju na nasilje i mržnju kao oblik političkog delovanja. Vojvođanke i Vojvođani su evropsko lice Srbije a Vojvodina mora biti evropski pogon Srbije. Zato zastava Vojvodine ima i svoje zvezdice, da nad vrednostima slobode, pravde i poštenja Bačka, Banat i Srem stoje ujedinjeni sa svim ljudima koji u Vojvodini žive."

Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook