Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

Novi Sad, 9. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje noćašnji napad na Omladinski centar CK13 i kafe Crni ovan u Novom Sadu.

LSV

Prilikom ovog napada, bačena je i zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i tako jasno upućena politička poruka aktivistima ova dva mesta, koji već godinama baštine vrednosti antifašizma, građanskog društva i alternativne kulture.

Najnoviji napad neofašista nije slučajno izvršen na Dan pobede, već je izabran sa namerom zastrašivanja građana koji se ne slažu sa nasiljem i mržnjom.

Bojan Kostreš, predsednik LSV tim povodom je izjavio: „Ko gazi zastavu Vojvodine, taj gazi i Ustav Srbije. Ko danas gazi zastavu sutra će gaziti ljude. Ko ne voli Vojvodinu, ne voli ni Srbiju. Vojvođanke i Vojvođani ne pristaju na nasilje i mržnju kao oblik političkog delovanja. Vojvođanke i Vojvođani su evropsko lice Srbije a Vojvodina mora biti evropski pogon Srbije. Zato zastava Vojvodine ima i svoje zvezdice, da nad vrednostima slobode, pravde i poštenja Bačka, Banat i Srem stoje ujedinjeni sa svim ljudima koji u Vojvodini žive."





Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook