Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 19. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

Novi Sad, 19. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o stanju gradskih vodovoda na teritoriji Vojvodine, koje je nedavno objavio Institut za javno zdravlje „Batut“ - poražavajuće.

LSV

Gotovo dve trećine građana Vojvodine pije potpuno ili delimično neispravnu pijaću vodu.

U Batutovom izveštaju stoji da se Vojvodini nalazi najveći broj vodovoda kod kojih je utvrđena fizičko-hemijska neispravnost (osam od ukupno 12 neispravnih), kao i vodovoda sa udruženom neispravnošću (20 od 22). 

U Vojvodini se nalazi čak četrnaest vodovoda u kojima je voda neispravna 100%. Takvu vodu koriste građani  Srbobrana, Čoke, Kanjiže, Ade, Bača, Bačkog Petrovaca, Žablja, Titela, Sente, Kikinde, Novog Bečeja, Žitište, Sečnja i Nove Crnje.

Decenijama se ovaj problem neuspešno rešava, a stav struke je jasan.

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava projekat izgradnje regionalnih vodovoda u Srbiji. Stručnjaci su nedvosmisleni u stavu da je to najbolje rešenje za rešavanje problema pijaće vode.

Strategijom upravljanja vodama Republike Srbije do 2034. godine predviđeni su sledeći regionalni vodovodni sistemi na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodina: Sremski regionalni sistem, Novosadski regionalni sistem, Bački regionalni sistem, Regionalni sistem gornje Tise i Južnobanatski regionalni sistem.

Sistem pet regionalnih vodovoda u Vojvodini prepoznao je i Prostorni plan Republike Srbije od 2021. do 2035. godine.

Ispravna pijaća voda je u interesu svih građana Vojvodine i mora biti iznad svih partijskih i političkih interesa.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook