Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook