Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.

LSV

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je 13. marta istraživanje u kojem se navodi da je najmanje trojica ruskih diplomata koji su trenutno u diplomatskoj misiji u Srbiji prethodno proterano ili stavljeno na crnu listu u zemljama EU. Dvojica njih povezana su sa ruskim obaveštajnim službama.

- Moram da priznam da sam veoma tužan jer je Srbija spremna da prihvati ovakve ljude (proterane ruske diplomate iz EU, prim. aut.) i da im pruži gostoprimstvo. Da li ne postoji politička volja ili Srbija nema ni snage ni hrabrosti da to uradi, ne znam, ali u svakom slučaju trebalo bi da kažemo jasno i precizno da ti ljudi nisu dobrodošli u Srbiju - rekao je Kostreš za RSE.

On navodi i da je Srbija od posebnog interesa za Rusiju i da „instaliranjem ruskih obaveštajaca u Srbiji“ Rusija pokušava da, kako je naveo, pojača pritisak na rukovodstvo Srbije da ne prihvati evropski plan za Kosovo.

(SzILSV, 15.03.2023)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook