Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.

LSV

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je 13. marta istraživanje u kojem se navodi da je najmanje trojica ruskih diplomata koji su trenutno u diplomatskoj misiji u Srbiji prethodno proterano ili stavljeno na crnu listu u zemljama EU. Dvojica njih povezana su sa ruskim obaveštajnim službama.

- Moram da priznam da sam veoma tužan jer je Srbija spremna da prihvati ovakve ljude (proterane ruske diplomate iz EU, prim. aut.) i da im pruži gostoprimstvo. Da li ne postoji politička volja ili Srbija nema ni snage ni hrabrosti da to uradi, ne znam, ali u svakom slučaju trebalo bi da kažemo jasno i precizno da ti ljudi nisu dobrodošli u Srbiju - rekao je Kostreš za RSE.

On navodi i da je Srbija od posebnog interesa za Rusiju i da „instaliranjem ruskih obaveštajaca u Srbiji“ Rusija pokušava da, kako je naveo, pojača pritisak na rukovodstvo Srbije da ne prihvati evropski plan za Kosovo.

(SzILSV, 15.03.2023)




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook