Kostreš: Simboli neće uzdrmati koaliciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 03. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Simboli neće uzdrmati koaliciju

NOVI SAD – Sastanak lidera Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji čine vladajuću koaliciju u Vojvodini, biće održan u narednih nedelju dana, a domaćin sastanka biće Liga – izjavio je za „Dnevnik“ zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

Sastanak lidera sledeće nedelje

On kaže da je utvrđivanje datuma održavanja sastanka tehničko pitanje jer će biti određen kada lideri sve tri stranke - Bojan Pajtić, Nenad Čanak i Ištvan Pastor - usaglase termin u skladu sa svojim obavezama. Kostreš ističe i da događaji s poslednje sednice Skupštine Vojvodine, tokom koje su ove tri stranke različito glasale po pitanju predloga tradicionalnih simbola pokrajine, nisu novi momenti za razgovor unutar koalicije.

– Stav LSV-a je jasan i precizan još od ustvajanja Ustava Srbije, Statuta, Zakona o prenosu nadležnosti, pa tako i o predloženim simbolima Vojvodine. Kako se ponašaju ostale stranke koalicije - to treba videti s njima, ali na nivou koalicije znalo se da se o tome ne slažemo pa to nije ni bila tema razgovora. SVM, DS i LSV se zalažu za autonomiju, ali o nivou autonomije se prethodnih 20 godina nismo slagali i ovo glasanje neće uzdrmati ništa u koaliciji – naglasio je Kostreš.

On je istakao i da je LSV svesna toga da se o pitanju znamenja Vojvodine mora postići konsenzus, ali ne na način kao pred sednicu Skupštine Vojvodine i ne s falsifikatima. Kostreš je za Blic rekao i da predloženi simboli - srpska trobojska i grb iz 1848. godine, nisu tradicionalni i da je LSV zato bila protiv njihovog usvajanja.

Komisija da profesionalno ispita pad helikoptera


Komentarišući izjavu Zorana Živkovića da je komisija koja radi na izveštaju o padu helikoptera pod pritiskom, Kostreš je izjavio da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da bi premijer trebalo da se suzdrži od komentara, imajući u vidu svest o sopstvenom uticaju koji nosi njegova funkcija predsednika Vlade Srbije.

- Međutim, i pored toga želim da verujem da živimo u takvoj zemlji da će i pored izrečenog stava premijera Vučića, komisija koja ispituje taj slučaj uraditi profesionalno svoj posao - dodao je on.


(BILSV, 18.03.2015)



Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook