Kostreš: Skretanje pažnje sa važnijih tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 01. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Skretanje pažnje sa važnijih tema

BEOGRAD – Komentarišući stav predsednika Srbije Tomislava Nikolića da predsednika Republike treba birati u Skupštini Srbije, a ne na direktnim izborima, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas naglašava da suština cele priče treba da bude u sklopu promene političkog sistema Srbije, te da se u okviru toga može pričati i o načinu izbora predsednika.

LSV

– Priča o promeni sistema izbora predsednika pokreće se kako bi se skrenula pažnja sa drugih tema i pitanja da li predsednik bruka Srbiju svojim ponašanjem – ocenjuje Kostreš.

(BILSV, 10. 01. 2015)



Saopštenja | Subota, 27. 05. 2023. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine od danas imenu stranke dodala i reč VOJVOĐANI

Članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine doneli su danas u Novom Bečeju odluku o pokretanju procedure izmene Statuta kojom se menja ime stranke u Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 05. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Poziv SPC direktorima beogradskih škola protivustavan i protivzakonit

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva prosvete i Školske uprave grada Beograda da u skladu sa Ustavom Srbije i Zakonom o crkvama i verskim zajednicama spreče mešanja Srpske pravoslavne crkve u funkcionisanje škola.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook