KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2022. | Komentara: 0

KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

Novi Sad, 03. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti naše države i predsednika Aleksandra Vučića da uskrati gostoprimstvo i otkaže najavljenu posetu ruskog ministra inostranih poslova.  

LSV

Neprihvatljivo je ugostiti jednog od glavnih protagonista agresivne politike Putinovog režima, koja je postala glavna pretnja evropskom i svetskom miru a pored toga ova poseta bi veoma otežala političku poziciju Srbije. 

Jasna je namera režima u Kremlju da ovom posetom Srbiju izoluje i veže za sebe, čime bi došlo do stezanja omče oko vrata naše zemlje. Srbija nema ni interesa ni kapaciteta da se ponovo nađe izolovana u društvu otpadničkih zemalja i režima. 

Sergej Lavrov je proglašen za nepoželjnu osobu u gotovo svim državama Evrope i našeg regiona i jasno je da ako Srbija želi da nastavi put evropskih integracija, ona mora uskladiti spoljnu politiku sa zemljama Evropske unije. 

Srbija se mora pridružiti paketu sankcija protiv Putinovog režima, jer je to civilizacijsko, etičko i vrednosno pitanje prvog reda. 

Režim koji masovno ubija civile i pretvara ukrajinske gradove i sela u pepeo, mora biti sankscionisan i izolovan. 

Čovek koji preti nuklearnim ratom, odnosno potpunim uništenjem ljudske civilizacije, nema šta da traži u Srbiji!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook