KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2022. | Komentara: 0

KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

Novi Sad, 03. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti naše države i predsednika Aleksandra Vučića da uskrati gostoprimstvo i otkaže najavljenu posetu ruskog ministra inostranih poslova.  

LSV

Neprihvatljivo je ugostiti jednog od glavnih protagonista agresivne politike Putinovog režima, koja je postala glavna pretnja evropskom i svetskom miru a pored toga ova poseta bi veoma otežala političku poziciju Srbije. 

Jasna je namera režima u Kremlju da ovom posetom Srbiju izoluje i veže za sebe, čime bi došlo do stezanja omče oko vrata naše zemlje. Srbija nema ni interesa ni kapaciteta da se ponovo nađe izolovana u društvu otpadničkih zemalja i režima. 

Sergej Lavrov je proglašen za nepoželjnu osobu u gotovo svim državama Evrope i našeg regiona i jasno je da ako Srbija želi da nastavi put evropskih integracija, ona mora uskladiti spoljnu politiku sa zemljama Evropske unije. 

Srbija se mora pridružiti paketu sankcija protiv Putinovog režima, jer je to civilizacijsko, etičko i vrednosno pitanje prvog reda. 

Režim koji masovno ubija civile i pretvara ukrajinske gradove i sela u pepeo, mora biti sankscionisan i izolovan. 

Čovek koji preti nuklearnim ratom, odnosno potpunim uništenjem ljudske civilizacije, nema šta da traži u Srbiji!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook