Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. Bocan-Harčenko napustio je kongres Socijalističke partije Srbije kada je grčki političar i bivši premijer Grčke Aleksis Cipras u video obraćanju socijalistima osuo paljbu po ruskoj agresiji na Ukrajinu.

LSV

- To što je ruski ambasador napustio skup, po meni znači da socijalisti nisu bili dovoljno snishodljivi prema zločinačkom putinovskom režimu, ali bojim se da će te nesuglasice vrlo brzo „upeglati“ i vratiti se na staro. Vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem mora momentalno da uskladi spoljnu politiku naše zemlje sa spoljnom politikom EU. To je jedini potez koji bi pokazao odgovornost i želju da urade nešto korisno za Srbiju i njene građanke i građane – kazao je Kostreš za Danas. 
(SzILSV, 19.12.2022)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook