Kostreš: Vučiću, potpiši plan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, potpiši plan

Novi Sad, 21. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da se igra sa budućnošću Srbije i njenih građana i da što pre prihvati sporazum o međusobnim odnosima Srbije i Kosova, koji su predložili francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

LSV

Vučić mora da prestane sa neodlučnom politikom i da spasi Srbiju od novih sankcija, ekonomskog propadanja i uništenja.

Ne treba ni podsećati kroz šta su građani Srbije prolazili devedesetih godina, kada je neodgovorna politika Slobodana Miloševića dovela do ratova, sankcija, inflacije od nekoliko miliona procenata, mesečnih zarada od pet nemačkih maraka, praznih rafova, nestašica goriva, struje, osnovnih životnih namirnica i sveopšte bede.

Podsećamo predsednika Vučića da je Srbija danas četvrta najsiromašnija država Evrope, da ukopan domaći proizvod naše zemlje po glavi stanovnika iznosi svega 25% proizvoda Evropske unije, a da svake godine u zemlje zapada ode više od 50.000 mladih i školovanih građana Srbije.

Srbiji nisu potrebne nova izolacija i sankcije, nego napredak i saradnja.

Jedini put razvoja i modernizacije Srbije je ulazak u Evropsku uniju. Srbiji je mesto među evropskim nacijama sa kojima moramo da radimo, sarađujemo, trgujemo i napredujemo.

Sve izvan saradnje sa Evropskom unijom je put propasti Srbije i njenih građana.

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook