Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD " Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.


Kostreš, koji je i zamenik predsednika LSV, rekao je i da je u donošenju zakona osnovni problem podela medju političkim strankama koja se ogleda u "nedostatku jasnog stava o tome kako treba da izgleda autonomija Vojvodine, decentralizacija i regionalizacija Srbije". Prema njegovim rečima, zbog nedostatka političkog dogovora o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kasni se više od godinu i po dana sa donošenjem tih zakona.

- To je kompleksan proces i trajaće dugi niz godina. Važno je da se vraćanje imovine odblokira i da je to prvi korak koji treba da bude učinjen što pre - rekao je Kostreš. On očekuje da usvajanje zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama podrže sve stranke vladajuće koalicije i opozicije koje će naći najmanji politički sadržalac kako bi se prevazišle postojeće političke razlike oko tih predloga.

- Važno je da postignemo konsenzus, jer ovi zakoni su značajni za lokalne samouprave i za autonomnu pokrajinu Vojvodine i doprineće boljem i kvalitetnijem funkcionisanju Srbije, a to je i jedan od uslova evropskih integracija - kazao je Kostreš. On je rekao i da će predložiti da se zakonom omogući vraćanje imovine koja je Vojvodini bila oduzeta posle 1989. godine, uključujući i one koja je danas u vlasništvu Vlade Srbije.

- Svestan sam da ću biti manjina u komisiji, ali to ne znači da se neću truditi da se ta imovina vrati - rekao je Kostreš.

(BILSV, 21.04.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook