Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD " Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.


Kostreš, koji je i zamenik predsednika LSV, rekao je i da je u donošenju zakona osnovni problem podela medju političkim strankama koja se ogleda u "nedostatku jasnog stava o tome kako treba da izgleda autonomija Vojvodine, decentralizacija i regionalizacija Srbije". Prema njegovim rečima, zbog nedostatka političkog dogovora o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kasni se više od godinu i po dana sa donošenjem tih zakona.

- To je kompleksan proces i trajaće dugi niz godina. Važno je da se vraćanje imovine odblokira i da je to prvi korak koji treba da bude učinjen što pre - rekao je Kostreš. On očekuje da usvajanje zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama podrže sve stranke vladajuće koalicije i opozicije koje će naći najmanji politički sadržalac kako bi se prevazišle postojeće političke razlike oko tih predloga.

- Važno je da postignemo konsenzus, jer ovi zakoni su značajni za lokalne samouprave i za autonomnu pokrajinu Vojvodine i doprineće boljem i kvalitetnijem funkcionisanju Srbije, a to je i jedan od uslova evropskih integracija - kazao je Kostreš. On je rekao i da će predložiti da se zakonom omogući vraćanje imovine koja je Vojvodini bila oduzeta posle 1989. godine, uključujući i one koja je danas u vlasništvu Vlade Srbije.

- Svestan sam da ću biti manjina u komisiji, ali to ne znači da se neću truditi da se ta imovina vrati - rekao je Kostreš.

(BILSV, 21.04.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook