Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

NOVI SAD - Meni je žao sto posle petog oktobra partneri Lige socijaldemokrata iz tadašnjeg DOS-a, a prvenstveno Demokratske stranke, nisu prihvatli naš zahtev za lustraciju pripadnika nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, komentariše za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da Nenad Čanak bude uhapšen i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

LSV

Kostreš kaže da mu je još žalije od toga što SPS nije lustriran, nakon petooktobarske revolucije, to što se desilo „istorijsko pomirenje DS i SPS“ jer su time otvorena vrata svemu što se danas dešava.

– Gospodin Dačić, kao i mnogi političari u Srbiji danas, misli da se pod izgovorom izgradnje i očuvanja „srpskog sveta“ naša zemlja treba mešati u unutrašnje stvari drugih država. To je nedopustivo i na kraju će se sve to obiti o glavu Srbiji i njenim građanima. Ovo ne govorim zato što to želim nego zato što sam poučen iskustvom iz devedesetih. Što se Čanka tiče on je bio tamo da podrži očuvanjenje nezavisnosti Crne Gore koje podržava decenijama i siguran sam da je spreman da se odazove državnim organima ako od njega to bude zatraženo – zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 07.09.2021)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook