LSV čestitala španskim i katalonskim prijateljima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV čestitala španskim i katalonskim prijateljima

Novi Sad, 30. april 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je čestitke predsednici Španske socijalističke radničke partije Kristini Narbona i predsedniku Republikanske levice Katalonije Oriolu Junkerasu povodom njihovih uspeha na izborima u Španiji.

LSV

- Kao što ste sami istakli, uspeh PSOE je ne samo uspeh za vašu partiju, već uspeh i za sve socijaldemokrate u Evropi. U teškim vremenima za sve socijaldemokrate i socijaliste u Evropi, uspeli ste da ostvarite veliki upseh i time dokažete da se borba i doslednost isplate – naveo je Čanak u čestitki Kristini Narbona. 

U pismu Junkerasu lider LSV je istakao da je uspeh koji je ostvarila njegova stranka dokaz da se borba za Kataloniju, kroz doslednost, upornost i veru - isplati. 

- Vi ste ponos i veliki podstrek za mnoge partije širom Evrope koje dele iste ili slične ideje. Ovaj rezultat je i opomena da se politički pritisci, hapšenja i zatvaranja političkih neistomišljenika nikada ne isplate – zaključio je Nenad Čanak.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

NOVI SAD, 11. mart - Na Kongresu Evropske asocijacije socijaldemokratske omladine održanom u subotu u Švedskoj, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila je status punopravne članice.
Izjave | Nedelja, 10. 03. 2013. | Komentara: 0

Budžetsko finansiranje za javne servise

NOVI SAD - Sadašnji model naplate TV pretplate preko javnog preduzeća za elektrodistribuciju pokazao se kao neefikasan, ali ni model naplate preko poreske uprave ne bi dao značajno drugačije rezultate, sem što bi tu država mogla lakše da sprovede mere prinudne naplate - rekao je za Dnevnik potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.
Izjave | Subota, 09. 03. 2013. | Komentara: 0

Stabilna većina u pokrajinskom parlamentu

NOVI SAD - U pokrajinskoj skupštini postoji stabilna većina od preko 70 poslanika od ukupno 120. Jeste legitimno pravo opozicije da traži izbore, ali mi se čini da ovog puta jednostavno za tako nešto nema osnova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook