LSV obeležava 29 godina postojanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV obeležava 29 godina postojanja

Novi Sad, 14. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 29. godišnjicu osnivanja. 

Tog 14. jula 1990. godine, u vihoru nacionalističke histerije, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog političkog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

LSV

Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi protiv centralizma, koji je jedna od glavnih prepreka na putu modernizacije Srbije. 

Sakaćenje autonomije Vojvodine bio je najveći udar na građanke i građane Vojvodine i LSV se sa tim nikada nije mirila. 

U ovih 29 godina napadali su nas i nacionalisti, i fašisti, i četnici, i ustaše. Napadali su nas svi koji su protiv ideje međunacionalne tolerancije. Napadali su nas svi koji ne vole Vojvodinu. 

Borba je bila teška, ali opstali smo. 

LSV nastavlja borbu koju je započela još 1990. godine, jer Vojvodine će biti koliko bude borbe za nju!  

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Sledi tužba OEBS-u, Skupština grada Zrenjanina povredila ljudska prava

ZRENJANIN - Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina najavlili su danas da će se obratiti Evropskoj komisiji i OEBS-u zbog grubog kršenja ljudskih prava na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta.
Izjave | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV: granica za sitnu krađu snižena na 5000 dinara

BEOGRAD – Vlada Srbije i resorni odbor prihvatili su zajednički amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara na Predlog zakona o izmenama Zakonika o krivičnom postupku, kojim je predloženo da se granica za sitnu krađu, po kojoj policija reaguje po službenoj dužnosti, snižava na 5.000 dinara.
Izjave | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Srbija da izabere - evropske ili azijske integracije

BEOGRAD – Srbija nema interesa da učestvuje u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti i saradnji (ODKB) jer će se pre ili kasnije, ukoliko nije odustala od puta ka Evropskoj uniji, naći u situaciji da mora da bira između stavova jedne ili druge organizacije koji su vrlo često suprotstavljeni, istakla je sinoć predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook