LSV osudila pojavu grafita mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

LSV PančevoPANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.

Ako ni u ludim vremenima merenja patriotizma u Srbiji po tome ko je išao u rat ili ne, ko se preziva na "ić" ili "ov", u Vojvodini tome nije bilo mesta, ne dajte, Vojvođani, da nas ni u vremenima mira bilo ko zavadi.

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine bili su na licu mesta, sačekali da policija izvrši uviđaj, apelujući da što pre identifikuju počinioce.    

Marinika Čobanu
          portparolka Gradskog odbora LSV Pančevo




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook