LSV piše peticiju Vladi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV piše peticiju Vladi

PANČEVO - U više od 200 gradova, opština i sela u Vojvodini Liga socijaldemokrata Vojvodine započela je akciju prikupljanja potpisa za izmenu člana Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji propisuje obaveznu godišnju registraciju traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina. Kako je na konferenciji za novianre naveo Jovica Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo, razlog je pre svega loša ekonomska situacija u kojoj se danas nalaze poljoprivrednici.

"Rukovodili smo se činjenicom da poljoprivrednici nisu u mogućnosti da, usled ove teške ekonomske situacije i 20 godina lošeg položaja u poljoprivredi, izdvoje 50 do 100 hiljada dinara godišnje da bi registrovali traktore ili prikolice. Oni koji su u Beogradu doneli ovaj zakon, hteli su samo da popune budžet " tvrdi Petrovački. On dodaje da bi registracija traktora i drugih poljoprivrednih mašina svake godine uvećavala državni budžet za oko 30 miliona evra, ali bi isto toliko bi i umanjila prihod poljoprivrednika.

"Liga je formulisala predlog koji će biti dostavljen Vladi Republike Srbije. Zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju trebalo bi zadržati tehnički pregled, ali bi trebalo izbrisati odredbu zakona koja predviđa obaveznu godišnju registraciju, i umesto toga uvesti trajnu registraciju " objašnjava Petrovački. Cilj LSV-a je da do 28. aprila prikupi više od 30 hiljada potpisa ispod zahteva za izmenu člana Zakona o bezbdnosti saobraćaja, koji se odnosi na registraciju traktora, kombajna i drugih poljoprivrednih mašina, da bi ovaj predlog mogao da bude upućen Vladi na razmatranje.

(BILSV, 12. 04. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook