LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Batinaši u džipovima nas neće pokolebati! Podrška poljoprivrednicima!

Liga socijaldemorkata Vojvodine snažno podržava najavljeni protest poljoprivrednika i zahteva od vlasti da prestanu pritisci i pretnje paorima koji su zabeleženi poslednjih dana. Batinaši u džipovima koji prete paorima samo su izraz slabosti i kukavičluka naprednjačke vlasti.
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vozači i prevoznici, 26 maja uzmite slobodan dan za slobodnu Srbiju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vozače autobusa, koje Aleksandar Vučić želi da angažuje za prevoz na miting u Beogradu 26. maja, da uzmu slobodan dan.
Saopštenja | Nedelja, 14. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Naprednjaci gluvi i slepi za probleme poljoprivrede

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost da poslednjih nedelja situacija sa našom poljoprivredom eskalira. Mleko se prosipa jer ga prerađivači ne otkupljuju, mlečni proizvodi se nesmetano uvoze jer to nekom odgovara, cena žitarica je na minimumu, subvencije se ne isplaćuju, a prolećna setva kasni i skuplja je nego ikad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook