LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Zrenjanin, 6. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. Od toga dana, započinje nagli razvoj ove sredine, uobličavanje urbane celine i porast broja stanovnika.

LSV

Danas, pod vlašću naprednjaka, Zrenjanin pada. Nesposobna gradska vlast ćuti na činjenicu da je broj stanovnika u gradu pao na 67.129 stanovnika. Samo pre 30 godina, bilo ih je 81.317. To predstavlja pad od jedne petine stanovnika.

Sela koja pripadaju gradu, za isti period, izgubila su jednu trećinu stanovnika. Ona i bukvalno nestaju!

Slavna istorija ovog grada ne beleži ovoliko nesposobnu, bahatu i bezidejnu vlast. Zrenjanin danas nema ispravnu pijaću vodu, u njemu ne rade čak ni semafori, infrastruktura je zapostavljena, stari ljudi postaju najbrojniji deo stanovnika. Uzmimo samo za primer da danas u celom gradu nema vode od 8 do 12 časova, dakle 6.6.1769. godine postajemo deo modernog sveta, a danas, 6.6.2023. godine imamo suve česme.

Svesni smo da gradonačelnik Salapura ne ume da učini ništa dobro za grad, ali pozivamo ga da makar pogleda u grb grada, koji je ustanovljen šestog juna 1769. godine i shvati da je Zrenjanin nekada bio mnogo bolji. Zrenjanin može ponovo da bude bolji, a uslov za to je odlazak ove bahate i nesposobne vlasti.

Odbornička grupa LSV - Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook