LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2022. | Komentara: 0

LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

Novi Sad, 16. mart 2022 - Ovog vikenda je u austrijskom gradu Klagenfurtu (Celovcu) održan sastanak centralnoevropskih stranaka, članica političkog saveza Evropske slobodne alijanse (EFA), kojem je prisustvovala i sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević. 

LSV

Na sastanku je usvojena Rezolucija o podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu čija je potpisnica i LSV. Političke stranke Bayernpartei, Oljka, Enotna lista, Rainbow – Vinozhito, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Erdelyi Magyar Neppart, Moravian movement, Ruch Autonomii Slaska – RAS, Süd-Tiroler Freiheit i Lista za Rijeku oštro osuđuju agresiju nad Ukrajinom i podržavaju ekonomske i političke sankcije uvede Rusije čiji je cilj da se zaustavi Putinova ratna invazija. 

Centralnoevropske stranke pozvale su druge članice EFA-e, kao i Evropsku komisiju da se uključe u pružanje humanitarne pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu. 

Članice Centralnoevropskog saveza, takođe, insistiraju na što bržem otvaranju pregovaračkog procesa Evropske unije sa Ukrajinom.  

- Ova situacija dokazala nam je da je, kao i Ukrajini, i zemljama Zapadnog Balkana neophodna što brža integracija u Evropsku zajednicu - izjavila je Dejana Đurđević, međunarodna sekretarka LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook