LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2022. | Komentara: 0

LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

Novi Sad, 16. mart 2022 - Ovog vikenda je u austrijskom gradu Klagenfurtu (Celovcu) održan sastanak centralnoevropskih stranaka, članica političkog saveza Evropske slobodne alijanse (EFA), kojem je prisustvovala i sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević. 

LSV

Na sastanku je usvojena Rezolucija o podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu čija je potpisnica i LSV. Političke stranke Bayernpartei, Oljka, Enotna lista, Rainbow – Vinozhito, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Erdelyi Magyar Neppart, Moravian movement, Ruch Autonomii Slaska – RAS, Süd-Tiroler Freiheit i Lista za Rijeku oštro osuđuju agresiju nad Ukrajinom i podržavaju ekonomske i političke sankcije uvede Rusije čiji je cilj da se zaustavi Putinova ratna invazija. 

Centralnoevropske stranke pozvale su druge članice EFA-e, kao i Evropsku komisiju da se uključe u pružanje humanitarne pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu. 

Članice Centralnoevropskog saveza, takođe, insistiraju na što bržem otvaranju pregovaračkog procesa Evropske unije sa Ukrajinom.  

- Ova situacija dokazala nam je da je, kao i Ukrajini, i zemljama Zapadnog Balkana neophodna što brža integracija u Evropsku zajednicu - izjavila je Dejana Đurđević, međunarodna sekretarka LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook