LSV: Cela Evropa danas se priseća žrtava Srebrenice, a Srbija ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Cela Evropa danas se priseća žrtava Srebrenice, a Srbija ćuti

Novi Sad, 11. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine razočarana je odnosom naših vlasti, ali i cele javne scene, prema obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Srbija, nažalost, nikako da smogne snage da se suprotstavi političkim idejama koje su dovele do ratova, zločina i, na kraju, do genocida.

Godišnjica ubistva više od 8.300 dečaka i muškaraca bošnjačke nacionalnosti za najveći deo naše političke elite ne postoji.

Brojne pravosnažne sudske presude za genocid, pa i one protiv Radovana Karadžića i Ratka Mladića, nisu dovoljan razlog da Srbija jasno i glasno osudi sve ono što se događalo u Srebrenici i njenoj okolini leta 1995. godine.

Genocid se i dalje negira, a po medijima paradiraju osuđeni ratni zločinci i samozvani analitičari koji ponavljaju ratničku retoriku devedesetih godina.

Ceo svet danas se priseća žrtava srebreničkog genocida. Na javnim institucijama Evrope zastave su danas istaknute na pola koplja.

U Srbiji, nažalost - ne.

Nadali smo se da je naše društvo zrelo da okrene novu stranicu i snažno poruči da se ratovi i zločini nikada više ne smeju ponoviti.

Nažalost, Srbija ostaje zarobljena u lavirintu u kom i dalje luta i ne uspeva da se modernizuje.

LSV Srbiju vidi kao državu u kojoj postoji nulta tolerancija za ratne zločince i njihove sulude ideje.

Nama je na srcu Srbija koja će imati snage da za genocid kaže da je bio genocid.

Ratno ludilo devedesetih godina mora biti osuđeno jednom, za sva vremena!

Nenad Čanak
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook