LSV: Država da privede pravdi kriminalce koji prete novinaru Draganu Bursaću

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Država da privede pravdi kriminalce koji prete novinaru Draganu Bursaću

Novi Sad, 28. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da strogo sankcionišu pojedince koji prete poznatom novinaru Draganu Bursaću.

LSV

Bursać je poslednjih dana dobio anonimne pretnje, ali i pretnje od novinara Mihaila Medenice.

Bursać je na meti osvedočenih šovinista i desničara jer već godinama ruši nacionalističku mitomaniju i piše o ratnim zločinima počinjenim na području bivše Jugoslavije.

Poslednjih nedelja učestale su pretnje pojedincima koji se hrabro suprotstavljaju dominantnom nacionalističkom narativu. Podsećmo na slučajeve pretnji dr Nikoli Samardžiću, novinaru Dinku Gruhonjiću i novinarki Snežani Čongradin.

Reakcija države su veoma blage a često i izostaju. Na taj način se samo daje vetar u leđa ekstremistima koji danas mogu da prete, a već sutradan i fizički da napadaju i ugrožavaju živote.

Takvo ponašanje države mora da prestane.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook