LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Novi Sad, 05. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Postavljamo pitanje policiji zašto nije sprečila ovaj nezakoniti skup, kada u našoj zemlji postoji veoma precizan Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija i zabrani upotrebe njihovih simbola.

Da li je antifašizam u Srbiji samo mrtvo slovo na papiru?

Nažalost, svedoci smo sramotne revizije istorije. Veoma često se dželati predstavljaju kao žrtve. Počeli su da im se dižu, čak, i spomenici.

LSV neće posustati u ovoj borbi. Nacizam i fašizam su ideologije zla, i na ovim prostorima im nema mesta.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook