LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Novi Sad, 05. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Postavljamo pitanje policiji zašto nije sprečila ovaj nezakoniti skup, kada u našoj zemlji postoji veoma precizan Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija i zabrani upotrebe njihovih simbola.

Da li je antifašizam u Srbiji samo mrtvo slovo na papiru?

Nažalost, svedoci smo sramotne revizije istorije. Veoma često se dželati predstavljaju kao žrtve. Počeli su da im se dižu, čak, i spomenici.

LSV neće posustati u ovoj borbi. Nacizam i fašizam su ideologije zla, i na ovim prostorima im nema mesta.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook