LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Novi Sad, 31. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.

LSV

Posle velikog ekološkog akcidenta u Pirotu i iskakanja voza sa šina kod Zaječara, juče je javnost obaveštena o iskliznuću vagona-cisterne, natovarene eurodizelom, na pruzi između Orlovata i Farkaždina.

LSV je i pre nekoliko dana zahtevala da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obavesti javnost o stanju železničke infrastrukture.

Jasno je da je ona zapuštena, zanemarena i dotrajala, pa poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Sve ovo posledica je strogo centralizovanog sistema, koji zanemaruje i ne rešava probleme građana svih delova zemlje.

Vojvođanska železnička mreža je nekada bila jedna od najgušćih u Evropi, a danas je na izdisaju.

Očekujemo da svi nadležni u sistemu saobraćaja i infrastrukture rade svoj posao i učine sve da se osigura bezbednost građana.


Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

Iz medija | Petak, 17. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Srpski nacionalizam se temeljno rusificirao

Kao veliki kritičar velikosrpskog nacionalizma i njegove pogubne politike, Bešlin insistira na raskrinkavanju ne samo njegovog djelovanja u nedavnoj historiji nego i na pokazivanju štetnih posljedica koje se i danas mogu vidjeti u svakom kutku regije.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je veoma loše što u našem društvu nije započela rasprava o katastrofalnom izveštaju neprofitne orgnizacije „Fridom haus“ koja je u svom godišnjem izveštaju konstatovala da se Srbija nalazi na 16. mestu zemalja u kojima je u poslednjih deset godina zabeležen dramatičan pad sloboda, za minus 18 stepeni. Srbija je pozicionirana između Avganistana i Mjanmara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook