LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

Novi Sad, 15. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ištvana Pastora, predsednika SVM, da prestane sa bezobzirnim izjednačavanjem cele mađarske zajednice u Vojvodini sa ratnim zločincima i slugama fašističkog okupatara u Bačkoj u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Pastorov stav, da su u toku pokušaji proglašavanja čitave mađarske zajednice fašističkom, je sramotni pokušaj „pranja“ imena poznatih ratnih zločinaca.

Ne, gospodine Pastor, nisu svi Mađari u Vojvodini fašisti, i Vi to dobro znate. Fašisti i zločinci imaju ime i prezime i ta imena treba da budu na stubu srama, a nikako na spomeniku nevinim žrtvama.

Nisu svi Nemci krivi za Aušvic, niti su svi Hrvati krivi za Jasenovac, niti su svi Srbi krivi za Srebrenicu.

Politika  getoizacije i nacionalnih torova, a koju Vi snažno zastupate, je politika koju su sve moderne nacije odavno napustile. Ta politika dovela je i do drastičnog pada broja Mađara u Vojvodini. Nekada ih je bilo više od pola miliona, a danas, verovatno, ni 200.000.

A kada Ištvan Pastor kaže da „Mađari u Vojvodini trpe pritiske kakve nikada do sada nisu trpeli“ samo želimo da ga podsetimo na politiku „podele sendviča Mađarima“, na jezičke patrole koje će Mađarima proveravati znanje srpskog jezika i na ostale šešeljevske metode koje su za cilj imale nestanak mađarske zajednice u Vojvodini.

Da, tada su Mađari u Vojvodini trpeli mnogo više i mnogo gore!

Poručujemo Vam da politika koja izjednačava žrtvu i zločinca, i koja zaboravlja da zločinac ima ime i prezime, nikada neće proći u Novom Sadu i Vojvodini.
Ratni zločinci nikada neće imati spomenik u glavnom gradu Vojvodine!

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook