LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

Novi Sad, 15. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ištvana Pastora, predsednika SVM, da prestane sa bezobzirnim izjednačavanjem cele mađarske zajednice u Vojvodini sa ratnim zločincima i slugama fašističkog okupatara u Bačkoj u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Pastorov stav, da su u toku pokušaji proglašavanja čitave mađarske zajednice fašističkom, je sramotni pokušaj „pranja“ imena poznatih ratnih zločinaca.

Ne, gospodine Pastor, nisu svi Mađari u Vojvodini fašisti, i Vi to dobro znate. Fašisti i zločinci imaju ime i prezime i ta imena treba da budu na stubu srama, a nikako na spomeniku nevinim žrtvama.

Nisu svi Nemci krivi za Aušvic, niti su svi Hrvati krivi za Jasenovac, niti su svi Srbi krivi za Srebrenicu.

Politika  getoizacije i nacionalnih torova, a koju Vi snažno zastupate, je politika koju su sve moderne nacije odavno napustile. Ta politika dovela je i do drastičnog pada broja Mađara u Vojvodini. Nekada ih je bilo više od pola miliona, a danas, verovatno, ni 200.000.

A kada Ištvan Pastor kaže da „Mađari u Vojvodini trpe pritiske kakve nikada do sada nisu trpeli“ samo želimo da ga podsetimo na politiku „podele sendviča Mađarima“, na jezičke patrole koje će Mađarima proveravati znanje srpskog jezika i na ostale šešeljevske metode koje su za cilj imale nestanak mađarske zajednice u Vojvodini.

Da, tada su Mađari u Vojvodini trpeli mnogo više i mnogo gore!

Poručujemo Vam da politika koja izjednačava žrtvu i zločinca, i koja zaboravlja da zločinac ima ime i prezime, nikada neće proći u Novom Sadu i Vojvodini.
Ratni zločinci nikada neće imati spomenik u glavnom gradu Vojvodine!

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook