LSV: Kabinet Ane Brnabić pravi se slep na katastrofalno stanje u našim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić pravi se slep na katastrofalno stanje u našim selima

Novi Sad, 05. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje premijerki Ani Brnabić da počne ozbiljnije da prati izjave članova svog kabineta i pokuša da se uveri u nivo neozbiljnosti i nekompetentnosti ministara.

LSV

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je početak „novog talasa povratka ljudi na selo“.

Ova izjava je u isto vreme i besmislena i bezobrazna. Sveodoci smo praktičnog nestajanja velikog broja sela. U nekim delovima zemlje sela su prava pustoš, a ne postoji selo koje ne beleži pad stanovnika. Od ukupno 4.700 sela, koliko je registrovano u Srbiji, nestaje 1.200, a 1.000 ima manje od 100 stanovnika. Već i prvi rezultati popisa stanovištva 2022. godine ukazuju na katastrofalne razmere depopulacije, koja je daleko najizraženija na selima.

Vlada je pre četiri godine formirala nekakav Savet za spas sela, ali to telo je služilo za predizborni marketing i fotografisanje, a do dana današnjeg nije zabeležen niti jedan jedini rezultat ovog saveta.

Sa druge strane, ministru Krkobabiću, ali i drugim članovima kabineta Ane Brnabić, ne pada na pamet da pomenu jednu reč, koja i jeste uzrok propadanja sela. Centralizacija.

Dok se od Beograda stvara metropola i samo u 2023. za izgradnju beogradskog metroa izdvaja 250 miliona evra svih građana Srbije, dotle su ulaganja u sela, ali i male opštine - neprimetna.

Ne, gospodo, članovi Vlade, nema novog talasa povratka na selo. Sela u našoj zemlji nestaju!

Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook