LSV: Nadležni organi da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi fašiste koji su napali lokal Crni ovan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Nadležni organi da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi fašiste koji su napali lokal Crni ovan

Novi Sad, 16. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad koji se sinoć dogodio u centru Novog Sada u lokalu „Crni ovan“. Podsećamo da je ovo ČETVRTI nerasvetljeni napad na isti lokal u poslednjih godinu i po dana!

LSV

foto: Izvor N1

Ovakvim napadima pojedinaca ili grupacija moramo stati na put jednom zauvek dok ne bude prekasno. To znači da se pod hitno, neodložno i neselektivno mora sprovoditi Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja. To znači da se ne sme dozvoliti izgradnja spornog spomenika takozvanim nevinim žrtvama među kojima je evidentno i nemali broj pripadnika fašističkih organizacija i zločinaca iz drugog svetskog rata.

To, takođe, znači da država i policija pod hitno moraju prestati sa nedovoljno ozbiljnim shvatanjem ovog narastajućeg zla, da moraju prestati sa relativizacijom fašističkih ideja u našem društvu i to znači da MUP pod hitno mora formirati posebno odeljenje koje bi se bavilo proučavanjem, otkrivanjem, praćenjem i sprečavanjem rada fašističkih, neonacističkih i sličnih organizacija i pojedinaca.

Zahtevamo od nadležnih organa da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi počinioce ovog gnusnog dela, jer za to poseduju sve resurse. Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni, smatraćemo da vlast podržava ovo i slična dela i bićemo prinuđeni da pozovemo sve antifašistički orijentisane građanke i građane, aktiviste i političke partije da se organizujemo u cilju zaštite svih stanovnika Novog Sada i njihove imovine. 

Ne smemo dozvoliti namerno izazivanje straha i podsticanje mržnje u našem gradu, kao i celom regionu. Napad na lokal „Crni ovan“ je napad na sve nas!
Novi Sad je antifašistički grad!

Maja Mrnuštik
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook