LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

Novi Sad, 15. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i uvek od svog osnivanja, stoji uz hrabre pojedince i pojedinke i zajedno sa njima brani vladavinu prava i pravnu državu!

LSV

Bilo kakav pritisak, a kamoli pretnje smenjenim tužiteljkama su nedopustive! Napadi na njih su napadi na sve institucije ove države!
Tužioci i tužiteljke moraju biti slobodni i nezavisni u svom radu jer su upravo oni garant pravne, demokratske i slobodne države, za koju se LSV bori već 32 godine.

Pozivamo sve nadležne da adekvatno reaguju i procesuiraju sve koji ugrožavaju pravni poredak ove zemlje, a naročito garant njene nezavisnosti - nezavisno tužilaštvo!

LSV takođe poziva sve građanke i građane da se sutra, 16. marta u 17h, ispred novosadskog suda (ul. Sutjeska br. 3) pridruže skupu podrške smenjenim tužiteljkama.

Nećemo odustati, neće nas pobediti!

Maja Mrnuštik
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook