LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

Novi Sad, 15. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i uvek od svog osnivanja, stoji uz hrabre pojedince i pojedinke i zajedno sa njima brani vladavinu prava i pravnu državu!

LSV

Bilo kakav pritisak, a kamoli pretnje smenjenim tužiteljkama su nedopustive! Napadi na njih su napadi na sve institucije ove države!
Tužioci i tužiteljke moraju biti slobodni i nezavisni u svom radu jer su upravo oni garant pravne, demokratske i slobodne države, za koju se LSV bori već 32 godine.

Pozivamo sve nadležne da adekvatno reaguju i procesuiraju sve koji ugrožavaju pravni poredak ove zemlje, a naročito garant njene nezavisnosti - nezavisno tužilaštvo!

LSV takođe poziva sve građanke i građane da se sutra, 16. marta u 17h, ispred novosadskog suda (ul. Sutjeska br. 3) pridruže skupu podrške smenjenim tužiteljkama.

Nećemo odustati, neće nas pobediti!

Maja Mrnuštik
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook