LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

Novi Sad, 12. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja.

LSV

Posebna je sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve.

Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisnju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske.

Društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada.

Ratni zločinci i ostali protagonisti ideologije „krvi i tla“ moraju biti prošlost u našem društvu.

Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo.

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora LSVSaopštenja | Sreda, 27. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast pod hitno da saopšti ko stoji iza terorističkog napada u selu Banjska

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani osuđuje teroristički napad koji se dogodio u selu Banjska na Kosovu i poziva državne organe da u najhitnijem mogućem roku javnost upoznaju sa svim detaljima ovog zločinačkog čina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook