LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

Novi Sad, 16. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je veoma loše što u našem društvu nije započela rasprava o katastrofalnom izveštaju neprofitne orgnizacije „Fridom haus“ koja je u svom godišnjem izveštaju konstatovala da se Srbija nalazi na 16. mestu zemalja u kojima je u poslednjih deset godina zabeležen dramatičan pad sloboda, za minus 18 stepeni. Srbija je pozicionirana između Avganistana i Mjanmara.

LSV

U izveštaju je naglašeno da je prošlogodišnji izborni proces bio narušen velikim izbornim prednostima koje je imala vladajuća stranka, a to uključuje ogromnu medijsku pristrasnost i zloupotrebu javnih resursa.

Izveštaji „Fridom hausa“ su iz godine u godinu sve negativniji i jasno ukazuju na negativne tendencije demokratskih procesa u Srbiji.

Ovih dana se u javnosti pojavio i izveštaj Platforme za promovisanje zaštite novinarstva i bezbednosti novinara Saveta Evrope u kojem stoji nalaz da se Srbija nalazi među zemljama u kojima su novinari prethodne godine najviše puta bili zastrašivani. Poslednja u nizu pretnji novinarima stigla je na adresu Nezavisnog društva novinara Vojvodine. U ovoj pretnji posebno se targetiraju novinari Dinko Gruhonjić i Teofil Pančić.

Demokratska, građanska i evropska Srbija moraju naći kvalitetan odgovor na ove loše tendencije.

Srbija mora prestati sa lutanjem na svom evropskom putu i tako olakšati procese modernizacije.

Samo to je garant podizanja i osnaživanja demokratakih standarda i sloboda u našem društvu.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook