LSV: Pozivamo vlast da uvede sankcije Rusiji i spreči sankcije Evropske unije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 23. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Pozivamo vlast da uvede sankcije Rusiji i spreči sankcije Evropske unije

Novi Sad, 23. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike, Vlade, poslanika Narodne Skupštinu da u najkraćem roku uvedu sankcije Ruskoj federaciji i tako spreče prekid pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i praktično uvođenje sankcija.

LSV

Današnja rezolucija Evropskog parlamenta veoma jasno ukazuju na moguće posledice neodlučne i krajnje neodgovorne spoljne politike Srbije.
 
Igranje se budućnošću građana Srbije mora da prestane!
 
Mnogi se još sećaju izolacije i sankcija devedesetih godina i potpune davastacije našeg društva u tom periodu.
 
Neodgovorna spoljna politika i neuvođenje sancija Putinovom režimu ugrožavaju pristup fondovima EU za razvoj saobraćajne infrastrukture, javne uprave, zdravstva, obrazovanja i drugih važnih oblasti. Podsećanja radi, Srbija je od 2000. godine do danas dobila vise od 420 miliona evra bespovratnih sredstava, samo za razvoj saobraćajne infrastrukture. 
 
Evropska unije je apsolutno najbitniji spoljnotrgovinski partner Srbije. 80% našeg izvoza odlazi u zemlje Evropske unije.
 
Bez sredstava Evropske unije, Srbija bi se našla u ogromnim problemima
 
LSV poziva vlasti da spreče najavljene sankcije i uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.
 
Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose LSVSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook