LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Novi Sad, 01. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.

LSV

Ova odluka znači da će JP „Kikinda“ u gradskim mesnim zajednicama račun za dva člana domaćinstva naplaćivati 1.698 dinara i biće uvećan za 565 dinara, za četvoročlano domaćinstvo koje sada plaća 2.260 dinara nova cifra biće 3.278, što znači da je uvećan za 1.000 dinara. Prema novom cenovniku, u selu dva člana plaćaju 600 dinara, a sa novim povećanjem od 256 dinara dobijaće za uplatu 858. Četvoročlana seoska porodica dosadašnji račun od 1.204 dinara plaćaće za 395 dinara više.

Problem ispravne pijaće vode u Vojvodini ima preko 700.000 građana. Dosadašnji pokušaji rešavanja problema, kao onaj u Zrenjaninu na primer, nisu dali nikakve rezutate.

Očito je i da je kikindska vlast na pogrešnom putu.

Jedino rešenje je izgraditi sistem regionalnih vodovoda i tako omogućiti svim građanina Vojvodine ispravnu pijaću vodu.

LSV zahteva da kikindska vlast shvati ozbiljnost situacije i najzad počne da radi u interesu građana.

Miroslav Grujić
predsednik LSV Kikinda



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook