LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Novi Sad, 01. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.

LSV

Ova odluka znači da će JP „Kikinda“ u gradskim mesnim zajednicama račun za dva člana domaćinstva naplaćivati 1.698 dinara i biće uvećan za 565 dinara, za četvoročlano domaćinstvo koje sada plaća 2.260 dinara nova cifra biće 3.278, što znači da je uvećan za 1.000 dinara. Prema novom cenovniku, u selu dva člana plaćaju 600 dinara, a sa novim povećanjem od 256 dinara dobijaće za uplatu 858. Četvoročlana seoska porodica dosadašnji račun od 1.204 dinara plaćaće za 395 dinara više.

Problem ispravne pijaće vode u Vojvodini ima preko 700.000 građana. Dosadašnji pokušaji rešavanja problema, kao onaj u Zrenjaninu na primer, nisu dali nikakve rezutate.

Očito je i da je kikindska vlast na pogrešnom putu.

Jedino rešenje je izgraditi sistem regionalnih vodovoda i tako omogućiti svim građanina Vojvodine ispravnu pijaću vodu.

LSV zahteva da kikindska vlast shvati ozbiljnost situacije i najzad počne da radi u interesu građana.

Miroslav Grujić
predsednik LSV Kikinda



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook