LSV: Simpatije prema Rusiji ne mogu biti opravdanje za najnižu rudnu rentu dok je profit NIS-a 200%

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2022. | Komentara: 0

LSV: Simpatije prema Rusiji ne mogu biti opravdanje za najnižu rudnu rentu dok je profit NIS-a 200%

Novi Sad, 31. avgust 2022 - U odnosu na prvu polovinu prošle godine kompanija NIS, u većinskom vlasništvu ruske kompanije Gaspromnjeft, ostvarila je profit 198%, pa Liga socijademokrata Vojvodine pita da li će konačno rukovodstvo naše države zahtevati raskid Energetskog sporazuma, po kojem za eksploataciju naših naftnih izvora Rusi plaćaju mizernih 3% rudne rente.

LSV

Sporazum sklopljen na štetu građana Srbije godinama unazad uskraćuje budžet Srbije za milione evra. Rudna renta u zemljama okruženja je višestruko veća. Zakon Srbije propisuje 7%, a specijalnim Energetskim sporazumom Rusima je smanjena na 3%, čime se naša država neracionalno odrekla duplo većeg priliva u zajedničku, državnu kasu.

U Rusiji je, na primer, rudna renta 22%.

Političke i lične simpatije prema Rusiji ne mogu biti osnova za neekonomsko poslovanje države i nanošenje finansijske štete našim građanima.

Novac koji bi se slio u zajedničku kasu mogao se upotrebljavati za unapređenje infrastrukture u našoj zemlji i dobrobit njenih građana uopšte.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato traži raskidanje ili reviziju Energetskog sporazuma sa Rusijom. Zakonska rudna renta u Srbiji je 7% i zahtevamo da je poštuju svi koji koriste naša rudna bogatstva, bilo da su iz Rusije, Kine, EU ili bilo kog drugog dela sveta.

Mlađen Malešević
Član Saveta za budžet i finansije 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook