LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

Novi Sad, 19. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da prestanu sa neodgovornom politikom u procesu evrointegracija.

LSV

Poslednja u nizu opomena našoj zemlji stigla je iz Evropskog parlamenta, koji je usvojio rezoluciju o primeni zajedničke spoljne i bezbednosne politike Evropske unije, a u kojoj se navodi da Evropski parlament žali zbog kontinuirano niskog stepena usklađenosti Srbije sa spoljnom i bednosnom politikom unije i naglašava da bi nova pregovaračka poglavlja trebalo da budu otvorena tek kada Srbija ojača svoju predanost reformama u područjima demokratije i vladavine prava i pokaže da je u potpunosti usklađena sa spoljnom politikom EU.

Srbija je davno započela svoj evropski put, ali neodgovornost vlasti taj put znatno usporava.

To usporavanje već rezultuje velikim problemima u našoj zemlji. Dok se region ubrzano integriše u evrozonu i bezgraničnu zonu Šengena, Srbija luta, okrenuta je diktatorskom režimu u Moskvi i sve se više udaljava od Evropske unije.

Ekonomski pokazatelji su sve gori. Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope, a ukupni domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi svega 25% proseka Evropske unije.

Srbija mora da prekine ovu neodgovornu politiku jer ona nanosi veliku štetu građanima naše zemlje.

Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook