LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

Novi Sad, 11. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje da prestanu sa ćutanjem u vezi veoma teških uslova rada u mnogim kompanijama u Srbiji.

LSV

Sve su češće vesti o smrti, povredama i kolabiranju radnika koji često rade znatno duže od propisanog radnog vremena.

Osmočasovno radno vreme u mnogim kompanijama je samo mrtvo slovo na papiru. Radnici se, takođe, žale na loše uslove rada.

LSV podseća da je Ustav Republike Srbije u svom 26. članu zabranio ropstvo, položaj sličan ropstvu i prisilan rad.

Da li vlasnici kompanija, ali i vlast, u trci za lični profit, zaboravljaju na osnovna prava radnika i na ono što kaže Ustav naše zemlje?

Nedopustivo je da država ostaje nema na loš položaj radnika. Koliko ljudi treba da umre na svom radnom mestu da bi se predsednik, premijerka ili ministri oglasili?

U cilju poboljšanja položaja radnika, LSV predlaže formiranje specijalizovanih sudova za radne sporove, koji bi u vrlo kratkom roku odlučivali o povredama propisa vezanih za položaj radnika.

Institucije moraju da stanu u zaštitu radnika.

Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook