LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

Novi Sad, 25. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa svojim saradnicima obiđe i neku od železničkih stanica u Vojvodini, južnoj Srbiji ili Timočkoj Krajini i uveri se u njihovo katastrofalno stanje.

LSV

Pre nekoliko dana Vučić je na svom Instagram nalogu slavodobitno najavio skoro otvaranje nove železničke stanice u beogradskom Prokopu i naveo da „je reč o desetinama hiljada kvadrata novog prostora, fantastično opremljenog za moderan Beograd, za modernu Srbiju“ i najavio „konačno vraćanje železnici i najboljim vozovima“.

Ove tvrdnje predsednika svih građana Srbije, kako mu Ustav nalaže, veoma su lepe, ali one se odnose samo na jedan grad u Srbiji, odnosno Beograd.

U isto vreme, 435 kilometara železničkih pruga u Vojvodini je iščupano i prodato u staro gvožđe. Mnoga mesta su izgubila prugu posle više od 130 godina saobraćaja. Pruge su dotrajale, slabo se renoviraju, vagoni-cisterne iskaču sa koloseka.
Samo u 2023. godini će se za izgradnju metroa u Beogradu izdvojiti 230 miliona evra svih građana Srbije.

Ozbiljna država razvija svaki svoj deo. Srbija je centralistička država, u kojoj se uzdiže glavni grad, a potpuno zanemaruju interesi drugih sredina.

Poseta predsednika Vučića Kovačici, Orlovatu ili Čurugu mogla bi da mu posluži i za novi objavu na Instagramu, mada smo sigurni da ona ne bi bila blještava kao ona sa železničke stanice Prokop.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook